• idag
  5 aug
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Faller mellan stolarna

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten anser att personer med NPF-diagnoser ofta får problem i kontakten med exempelvis Försäkringskassan.
Foto: JESSICA GOW / TT
Det är många i dag som hamnat mellan stolarna mellan olika myndigheter och arbetslivet. Personer med olika NPF-diagnoser.

Utan att bli för självutlämnande så är mitt problem att jag inte klarar av att ha ett arbete, men Försäkringskassan anser det. Jag har svårt att gå upp på morgonen till ett jobb. Men det är samtidigt inte detta liv jag vill ha. Då går Försäkringskassan på att jag önskar att kanske studera eller arbeta, när det i själva verket är så att jag inte kan klara ett jobb nu. Läkaren jag träffade för att förklara min situation såg ut som ett frågetecken när jag talade om sjukskrivning, som är krav för försörjningsstöd och från Försäkringskassan, för att jag inte ska vara arbetssökande. Jag anses inte vara sjuk nog för att inte kunna arbeta. Men Försäkringskassan och kommunen där jag sökt om försörjningsstöd anser det. De totalignorerade alla läkarintyg jag hade, som beskriver mina problem, på grund av att jag känner att det inte är detta liv jag vill leva. Men jag klarar inte av att gå till ett arbete. Varför spara in på de som har minst i samhället?

Varför är det en socialdemokratisk regering med Miljöpartiet och de gör om samma misstag som alliansen 2013?

Jag är nog långt ifrån ensam.

Förvirrad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.