• idag
  10 juli
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Delar besvikelsen efter renovering

Insändare
PUBLICERAD:
Värmlands Museum.
Foto: Lisa Olaison
Replik angående "Kulturtanterna" i VF 16 augusti.

”Kulturtanterna” känner sig besvikna på nya Värmlands Museum. Tyvärr känner jag likadant. Vid invigningen avlöstes den ena invigningstalaren efter den andra med fantastiska lovord över hur otroligt mycket bättre allt nu hade blivit. Dittills hade vi besökare bara kommit till entrén vid stora trappan. Den såg kal ut helt utan något intressant och spännande första intryck. Jag saknade den vackra stenen som jag alltid gillat och som gav mig en fin känsla med Klarälven som vindlar genom hela Värmland när man möter (hela) Värmlands museum.

Annars var jag väldigt positiv till att man skulle satsa på ett ännu finare museum. Bra för oss och bra till exempel för alla besökare till Lars Ledin-museet som kommer resande och skulle få ännu ett högintressant besöksmål i Karlstad. Men nu kändes det lite som "Kejsarens nya kläder". Inte minst när man kommer in i Värmlandsrummet. Kan bara instämma i ”Kulturtanternas” beskrivning. Mängder av skärmar med mycket text istället för upplevelser. Folk strosade runt och såg uttråkade ut.

Det fanns så klart positiva saker också som till exempel den fina öppningen i taket och ett trevligt Sandbergsrum för barnen, fina utställningslokaler för de tillfälliga utställningarna med spännande utställningar. Men det hjälper inte riktigt. Jag är där ibland, besvikelsen från första besöket sitter i och jag hoppas att man kan göra något bättre av det som är.

Stefan Löfwall i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.