Hoppa till huvudinnehållet

Lindell redo för comeback – men sjukdomar stör Degerfors

Publicerad:
Erik Lindell är tillbaka i matchtruppen.
Erik Lindell är tillbaka i matchtruppen. Foto: Fredrik Narvelid

Här kommer ett efterlängtat besked för Degerfors. Erik Lindell är åter klar för spel efter att ha missat den senaste matchen på grund av en knäskada.

Dock kan Dif få klara sig utan Marcus Astvald, Erik Björndahl och Christoffer Wiktorsson.

– De har haft lite sjukdomsproblem, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Degerfors åkte på en tung 1–0-förlust borta mot Norrby senast. Nu jagar östvärmlänningarna revansch när Trelleborg gästar Stora Valla på lördagskvällen.

Matchen i Skåne lagen emellan slutade mållöst.

– I Trelleborg trodde vi att vi skulle bli ganska hårt tillbakapressade och valde då en matchplan ut efter det, så blev det dock aldrig. I stället fick vi ganska många lägen framåt men lyckades inte få hål på dem, vår sista tredjedel var ganska okej men vi var inte tillräckligt effektiva.

Mot Norrby testade Dif att spela med en fyrbackslinje men kommer nu att övergå till den vanliga 3-4-3-uppställningen.

Stefan Jacobsson hoppas att det ska generera i fler inläggslägen.

– Vi måste komma med fart i sista tredjedelen och då krävs det att vi tar löpningar och går i djupled. Det gäller att komma in bakom deras backlinje och vara på plats när inläggen kommer för att överhuvud taget skapa farliga målchanser.

Degerfors får tillbaka den viktiga högerbacken Erik Lindell men kan tvingas klara sig utan Marcus Astvald, Erik Björndahl och Christoffer Wiktorsson som samtliga dragits med sjukdomsbesvär under veckan.

Trion tränade dock under fredagens pass.

– Vi får se vad träningen gav för utslag, jag har ännu inte avslöjat hela startelvan för laget utan kommer vänta lite. Det går inte att starta med för många spelare med frågetecken ifall man skulle behöva göra ett tidigt byte, då blir det svårare att kunna påverka en matchbild de sista 15 minuterna.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonErik BjörndahlErik LindellFotbollMarcus AstvaldStefan Jacobsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.