SSU gör bort sig

Ledare
PUBLICERAD:
SSU:s ordförande Philip Botström ska inte gömma sig för media när det blåser.
Foto: Erik Simander/TT
SSU-ordföranden Philip Botströms personvalskampanj till riksdagsvalet i fjol blev dyr för SSU Värmland. Nu är distriktsordförande Alexander Paulsson självkritisk.

– Vi behöver göra det här bättre nästa gång, och vi måste ta tag i det här gentemot våra medlemmar, säger Paulsson till VF.

Ja, det finns en hel del att förbättra. Det var orimligt att Botströms kampanj helt på egen hand spräckte distriktets valbudget. Expressen har sett fakturor kopplade till Botström på mer än en kvarts miljon kronor, allt medan SSU Värmland totalt hade 200 000 kronor till förfogande. Kostnadskontrollen var dålig och medlemmarna ovetande om vad som hände.

Ännu sämre är det att Philip Botström gömmer sig undan journalisternas frågor när det bränner till. Sämst av allt är att SSU-kongressen efter Expressens avslöjande stängde ute alla journalister när Botström skulle väljas till ordförande. Så ska inte ett ungdomsförbund som står upp för öppenhet och demokrati agera.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.