Storpublik när BIK skakade Örebro

Ishockey
PUBLICERAD:
Jesper Kokkonen gjorde försäsongens första mål för BIK Karlskoga.
Foto: Idrottsfoto.se
BIK Karlskoga förlorade träningsmatchen hemma mot Örebro med 4–5 inför storpublik i Nobelhallen. Matchen avgjordes i förlängning. BIK hade haft ledningen med 2–0.

Allsvenska BIK tog ledningen efter drygt en minut mot SHL-laget Örebro. Jesper Kokkonen stod för målet på en styrning efter backskott från Alexander Leandersson. I numerärt överläge, med knappt tre minuter spelat, kom 2–0. Det var ett mycket fint mål där Tor Immo serverades öppet mål av Filip Roos och Max Wennlund. Örebro reducerade 26 sekunder innan första pausen när Linus Öberg överlistade Henrik Lundberg.

När det gått lite mindre än sex minuter av andra perioden kvitterade Aaron Irving. Bara 28 sekunder senare hade Örebro tagit ledningen när Daniel Muzito-Bagenda slog till. BIK utjämnade till 3–3 då lite mer än två minuter återstod av mittenperioden. Max Wennlund gjorde målet. Fredrik Forsberg svarade för ett bra jobb som bäddade för fullträffen.

Med drygt sju minuter spelade av tredje perioden var Örebro tillbaka i ledningen sedan Aaron Irving gjort sitt andra mål för kvällen.

Med knapp en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid hade Jonatan Harju ett friläge fram till 4–4 men målvakten räddade.

BIK fick därefter spela numerärt överläge efter att en Örebrospelare "dragit" pucken över sargen. Då togs målvakten ut för att få spela sex mot fyra. I det läget, med matchklockan på 19.16, utjämnade hemmalaget genom Filip Ahl som assisterades av Tor Immo.

I samband med målet drog BIK på sig en utvisning. Örebro hade ett skott i utsidan av målramen i det numerära överläget men det blev förlängning. Efter 2.34 där avgjorde Viktor Lodin på ett friläge.

Storpublik

Onsdagskvällens möte mellan BIK och Örebro sågs av så många som 2 434 personer. Det är något sämre än motsvarade match förra året. Då kom 2 601 åskådare till Nobelhallen. Men ändå en mycket bra publiksiffra för att vara i en träningsmatch. I hockeyallsvenskan förra säsongen var BIK:s hemmasnitt 2 458 åskådare.

BIK spelar sin nästa match på onsdag då division 1-laget Mariestad tar emot. Nästa hemmamatch äger rum två dagar senare. På fredagskvällen ställs Karlskogalaget mot allsvenska konkurrenten Vita Hästen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.