Framtidstro bytt mot oro

Debatt
PUBLICERAD:
Vi måste sätta stopp för psykofarmakaeländet, skriver insändarskribenten.
Foto: Magnus Liam Karlsson / SvD / TT

Såg i TV härom kvällen att Sverige är världsledande när det gäller konsumtion av psykofarmaka. Värmland tillhör dessutom det län där lyckopiller nyttjas mest. En före detta S-minister säger att det inte är svenskarna det är fel på utan att det rådande samhällssystem är sjukt. Nån lösning har inte S-ministern på detta enorma problem som kostar miljardbelopp årligen i vård, sjukskrivningar och lidande. Möjligtvis kunde arbetsmiljön förbättras i den slimmade offentliga och privata sektorn för att vända den skrämmande utvecklingen. Men försök att inse att när vi har ett sjukt samhällssystem som försämrar barns, ungdomars och vuxnas hälsa så borde politikerna begripa att det krävs ett nytt och mänskligare samhällssystem! Detta kommer förstås inte makthavarna begripa, istället fortsätter det kemikaliska lyckopillerätandet att öka, inte minst när människor tvingas att jobba allt längre innan pensionen och friheten äntligen infinner sig. Sverige upplevde framtidstro under 1960- 70- och -80-talen men idag är detta ersatt med framtidsoro. Måtte vi få fram en ny 68-rörelse som sätter stopp för det svenska psykofarmakaeländet. Detta brådskar!

Önskar svar från politiker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.