• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Varför krångla till det för invånarna?

Debatt
PUBLICERAD:
Leif Mellqvist undrar vad de håller på med på kommunkontoret.
Foto: Helena Dahlgren

Vad är det med fôlk på kommunkontoret?

En förälder med småbarn har ett andningshål i Skattkärr. Fiskartorpet, tillgängligt med bil för den som vågar ge sig ut bland rötter och sten. Perfekt då ved till en brasa tagits med. Ett barn har somnat i ena bilbarnstolen och kan sitt kvar tack vare närheten medan annat barn läggs i barnvagnen.

Omgivningarna har röjts och snyggats till under senare tid så det har blivit ännu mer andningshål men då lägger kommunen en stock över vägen som omöjliggör ovanstående scenario. Jag vet att det är nyttigt med promenad och den som har möjligheten till det bör stanna bilen på den lilla parkeringsplatsen. Men varför krångla till det för invånarna?

Mellan Morkullan och Skolbacken renoverade kommunen förtjänstfullt gångvägen. Samtidigt passar man på att ta bort en grusyta som funnits sedan Riksbyggens bostadsrätter byggdes. Ytan har kunnat användas som besöksparkering för området samtidigt som rundkörning kunnat ske vid transporter till och från bostäder. Snöröjaren använde grusplanen att lagra snö på i väntan på borttransport. Varför krångla till det för invånarna?

På Bergstigens vändplan som utefter hela sin periferi har parkeringsplatser och infarter har kommunen nyligen lagt pengar på en P-förbudsskylt.

Jag nästan ångrar att jag anmodat kommunen att snygga till runt Skattkärrsskolan, bland annat montera gungor, byta ut eller renovera halvruttna soffor och sopa gångstråk då och då. Om det sker så kanske kommunen gör skolområdet otillgängligt för dess brukare?

Leif Mellqvist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.