Vädjar till ungdomar att följa regler

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Kicki Nilsson/TT
Som en följd av buskörningar i Torsby vädjar nu polisen till ungdomar och vårdnadshavare att se till så att reglerna följs för att undvika allvarliga olyckor.

Den senaste tiden har både polisen och allmänheten uppmärksammat att ett flertal mopeder och crossar inte framförs på ett särskilt säkert eller bra sätt. Den oaktsamma körningen har skett både i centrala Torsby som i ytterområdena.

Nu går polisen ut och vädjar till ungdomarna som tycker att det är kul att bryta mot reglerna att de slutar upp med vansinneskörningarna.

Polisen vänder sig också till vårdnadshavarna om att dessa ska prata med ungdomarna för att få ett stopp innan en allvarlig olycka inträffar. I ett informationsblad på webben har man punktat upp en del av de konsekvenser som det kan bli tal om föraren framför sitt fordon på ett oaktsamt sätt.

Det kan sluta med böter, en sjukhusvistelse med krossad skalle eller en trafikolycka med dödsoffer. Även föräldrar kan bli skyldiga till allvarliga brott så som tillåtande av olovlig körning.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.