Hoppa till huvudinnehållet

Rhöse gav United segern med sitt första mål

Publicerad:
Lukas Rhöse gjorde sitt första mål i Unitedtröjan i 2-1-segern mot Nyköping.
Lukas Rhöse gjorde sitt första mål i Unitedtröjan i 2-1-segern mot Nyköping. Foto: Peter Bäcker

Carlstad United var illa ute hemma på Tingvalla mot nästjumbon Nyköping. Efter en vändning så lyckades dock värmlänningarna sno med sig alla tre poäng efter segermål från Lukas Rhöse, hans första i Unitedtröjan.

– Vi ryckte upp oss rejält i andra halvlek, det var en väldigt skön seger, säger Rhöse.

Första halvlek var jämn med böljande spel. Båda lagen hade ett koppel av målchanser, men vasst målvaktsspel från Tobias Johansson i Unitedmålet och Nyköpings dito Cameron Hogg gjorde att resultatet var 0-0 i halvtid.

– Vi tappar lite mycket boll i första halvlek och det blir lite hackigt spel. Nyköping gör det samtidigt bra och vi lyckas inte stänga till ordentligt i försvaret. "Tobbe" var väldigt bra i mål, han räddade oss några gånger, säger Lukas Rhöse.

Dubbla straffar

Direkt efter paus tog matchen fart ordentligt, och i 51 minuten fick Nyköping straff. Lagkapten Enis Ahmetovic gjorde inget misstag och gästerna ledde med 1-0.

Med halvtimmen kvar byttes nyförvärvet Govend Haidar in, och United närmade sig allt mer en kvittering. Efter 70 minuter gick Unitedanfallaren Alexis Bbakka omkull i straffområdet, och domaren pekade återigen på straffpunkten. Timothy McNeill var lika säker han och matchen var utjämnad.

– Det var tungt att få 0-1 mot oss direkt, men sen får vi en chans från ingenstans och rycker upp oss. Efter 1-1 kändes det riktigt bra, säger Rhöse.

Värmlänningarna fortsatte trycka på för ett segermål, och med 10 minuter kvar fick just Rhöse läget. Vänsterbacken tryckte på för allt han var värd och bollen satt lågt i högra hörnet. Målet var hans första seniormål i Unitedtröjan. Assisten slog Erik Nilsson.

– Det kändes hur gött som helst. Jag hade det jobbigt på kanten under matchen mot deras ytter så det var skönt att få sätta dit den. Det var en bra passning av "Nisse" också, säger Rhöse.

Noterbart var också att inlånade nyförvärvet från Brommapojkarna, Ahmed Bonnah, gjorde debut på mittfältet och spelade alla 90 minuter.

Artikeltaggar

Alexis BbakkaCarlstad UnitedFotbollGovend HaidarLukas RhöseTimothy McNeilTobias Johansson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.