Horoskopet som ger svar på allt

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Charlotte Brunmark krönika
Alla turgåtor från Jupiter kan ha låtit vänta på sig sedan april. Men på söndag vänder planeten framåt. Jag antecknar det i min almanacka och känner nästan hur det pirrar till i magen.

På morgonmötet brukar vi kika igenom dagens VF för att diskutera våra nyheter och gärna också slå oss för bröstet över hur fantastisk vår produkt blev.

Det första jag gör är att läsa horoskopet. Jag struntar i att titta på rubriksättningar, hur tidningens topp blev – nej här är det raka vägen till spalten långt bak i tidningen, där jag får veta hur livet blir.

Den här fascinationen för horoskop har funnits länge. Minst tre gånger i veckan läser jag om mitt tecken Skytten på en astrologblogg. Jag har stenkoll på att mitt ascendenttecken Vattumannen kan påverka mitt stjärntecken, och jag har nästan memorerat årshoroskopet för 2019 i mitt huvud.

Det slutar inte här.

Jag har gått till två spådamer, en som spådde i kort och en som spådde i turkisk kaffesump. Det hela låter för en del helt befängt, men för mig ger det en skön känsla att tro på det spirituella, på energier, stjärnor och planeter som styr oss. En del av mig är givetvis rationell och fnyser åt det hela ibland.

Men så kommer ett horoskop som stämmer så på pricken att man töntigt nickar upp mot himlen (jag gör faktiskt det). Nu inväntar vi söndag och att Jupiter ska börja gå framåt. Det är trots allt Skyttens styrarplanet som ska ge oss det bästa året i historien.

Hoppet är det sista som lämnar en...

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.