Talang förlänger med United

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Lukas Rhöse förlänger kontraktet med Carlstad United.
Foto: Carlstad United
Stortalangen Lukas Rhöse, nyss fyllda 19, förlänger sitt kontrakt med Carlstad United.
Wingbacken har skrivit på för ett år till.
– En fantastisk fotbollsspelare, säger tränaren David Ekelund.

Norrstrandsprodukten Lukas Rhöse kom till Carlstad United som 14-åring och flyttades upp i A-laget inför säsongen 2017 och debuterade i division 1 borta mot Brage den 24 april.

Den här säsongen har ha slagit igenom på allvar och har startat 12 av de senaste 13 matcherna.

– Han hade problem med skador de första säsongerna men höll ihop den här vintern och samtidigt flyttade vi ut honom från centralt mittfält till en wingback-position. Den chansen har han verkligen tagit, säger Ekelund.

Lukas Rhöse är nöjd med det nya avtalet.

”Jag är glad över att ha förlängt mitt kontrakt med CU då jag trivs väldigt bra i klubben. Det känns tryggt att få fortsätta min individuella utveckling tillsammans med laget. Vi har en tuff och utmanande höst framför oss, men jag är övertygad om att vi har spelartruppen för att göra det till en rolig sedan, både resultatmässigt och spelmässigt”, säger han på klubbens webbsida.

Sportchefen Lars Warnestad:

”Vi är såklart glada att förlänga kontraktet med Lukas. Det är en mycket spännande spelare som tagit stora kliv i sin utveckling den senaste tiden, och vi är nöjda att han vill fortsätta den utvecklingen hos oss.”

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.