Hoppa till huvudinnehållet

Långt ifrån jämnt när Valsarna tappade slutspelschansen

Publicerad:
Reporter Fredrik Erlandsson
Fredrik Erlandsson
fredrik.erlandsson@nwt.se
Kenneth Hansen körde hem tio poäng för Valsarna.
Kenneth Hansen körde hem tio poäng för Valsarna. Foto: Olle Persson

Från och med första heatet handlade det mesta om Team Småland när Valsarna gästade Vetlanda Motorstadion. När allt var färdigt hade hemmaförarna kört hem 56 poäng, mot Valsarnas 34.

– Det var inte så mycket att säga i dag, summerar Tony Lövstrand det hela.

Det är tufft att vinna en match där man bara vinner ett heat, det visade Valsarna under fredagskvällen när Team Småland blev en för svårt nöt att knäcka.

Hemmalaget tog enkelt hem det första heatet med 5–1. Det såg dock ut att ljusna för hagfôrsingerna, det andra heatet slutade 3–3 efter att Jonathan Ejnermark kört hem tre välbehövliga pinnar.

Eijnemark skulle göra om bedriften ytterligare tre gånger under kvällen och var tillsammans med Kenneth Hansen och Tomas Jonasson Valsarnas bästa poängplockare med elva respektive tio och nio inkörda poäng. Dessvärre nollade både Adrian Bergqvist och Johannes Stark vilket gav Team Småland en allt för stor ledning.

– Kollar man igenom laguppställningarna så har vi inte nog många elitserieåkare i vår trupp. Det är för tunn helt enkelt, säger Tony Lövstrand.

Säsongen över

Förlusten innebär att det, nästan, är slutkört för Valsarna den här säsongen. Det enda som återstår är hemmamatchen mot Vargarna, och klubben har inga planer på att lämna säsongen i dur.

– Säsongen är över för vår del, men vi ska se till att avsluta bra hemma. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt, säger Lövstrand och fortsätter:

– Vi har många åkare som nog vill visa vilken klass de håller för att få nytt kontrakt nästa år. Sedan gör Glen Moi hemmadebut också, det kan bli kul att se.

Artikeltaggar

Jonathan EjnermarkKenneth HansenSpeedwayTomas H JonassonTony LövstrandValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.