Tidigare FBK-målvakten slutar: ”Är det rätta”

Ishockey
PUBLICERAD:
Marcus Dahlbom lägger plocken och stöten på hyllan.
Foto: Erik Mårtensson/TT
Den värmländske målvakten Marcus Dahlbom, 29, har bestämt sig för att avsluta karriären.
Hans sista klubbadress blev allsvenska Västerås.
”Finns många anledningar till beslutet men känner att det är det rätta för mig”, skriver Dahlbom på Twitter.

Marcus Dahlbom och Västerås gick i våras skilda vägar efter att ha kommit överens om att bryta målvaktens kontrakt.

Nu står det klart att karriären inte fortsätter för burväktaren.

”Jag har tillsammans med min familj tagit beslutet att lägga ishockeyn åt sidan och satsa på en civil karriär i stället”, skriver Dahlbom i ett inlägg på Twitter.

Han fortsätter:

”Vill tacka alla jag spelat med och lärt känna under denna tiden, ni har varit en stor del av mitt liv. Framför allt vill jag tacka min familj som alltid har varit där och stöttat genom himmel och helvete”

Marcus Dahlbom fostrades i Skåre BK och gick vidare till Färjestads J18. Han spelade även i Skåres division 1-lag på den tiden FBK inte hade ett J20-lag.

Dahlbom fick aldrig spela någon SHL-match för Färjestad men fanns med som backup vid några tillfällen.

2010 fortsatte karriären i Enköping i division 1 och därefter avverkades Hudiksvall, Nyköping och Kallinge/Ronneby i samma division innan han blev klar för Västerås i allsvenskan 2015. Han var med och åkte ur serien 2017 men tog upp laget igen säsongen därpå.

Den gångna säsongen spelade han 15 matcher i allsvenskan.

”Att jag fick chansen att ge tillbaka till stan och klubben och se VIK återfödas på nytt igen är något jag alltid kommer bära med mig. Är stolt och glad över att avsluta karriären i klubben som för alltid kommer förbli klubben i mitt hjärta”, skriver Marcus Dahlbom.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.