Färjestad förlorade första matchen

Ishockey
PUBLICERAD:
Zug besegrade Färjestad med 2–1 i träningsmatchen i Sunne.
Foto: Tommy Andersson
Färjestad föll mot EV Zug i säsongens första träningsmatch med siffrorna 1–2 sedan Gregory Hofmann avgjort i förlängningen.

Inför 730 åskådare i Sunne sparkade Färjestad igång säsongen på allvar.

Och det blixtrade om laget inledningsvis när Luca Hollenstein i Zugs mål knappt fick en lugn stund, inte minst som Karlstadslaget fick ett powerplay tidigt i matchen.

Men efterhand mattades FBK:s offensiv av och när Daniel Viksten blev utvisad för en slashing tog det schweiziska laget chansen. Lino Martschini spräckte dödläget med ett mäktigt direktskott efter 10.39 i den första perioden.

Victor Ejdsell gjorde Färjestads enda mål.
Foto: Tommy Andersson

I den andra perioden svarade FBK åter för en stark inledning och både Michael Lindqvist och Marcus "Lilliz" Nilsson hade hyfsade lägen. Men precis som i första perioden tog Zug över mot ett ganska slarvigt FBK.

Efter 41 minuter och 49 sekunders spel kom till slut Färjestads första mål för säsongen. Efter en frustande start på perioden, där FBK naglade sig fast i Zugs zon, kunde Victor Ejdsell styra in 1-1 framspelad av Michael Lindqvist och Axel Ottosson.

FBK hade några fler heta chanser i tredje perioden, bland annat brände Daniel Viksten ett gyllene läge när han fick pucken serverad framför mål men sköt över.

Matchen gick till förlängning och där kunde Zug avgöra genom Gregory Hofmann efter 3.07, det i spel fyra mot tre sedan Lucas Ekeståhl Jonssson blivit utvisad för slashing.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.