Det där med att jobba, är det så klokt egentligen?

Krönikor
PUBLICERAD:
Måndag. Första dagen efter semestern och jag sitter med huvudet i händerna och stirrar på skärmen. En lång stund. Vad fan gör jag här, tänker jag.

Känns det igen? Den där funderingen som slår i alla fall mig efter varje semester när man undrar om det där med att jobba, är det så väldigt klokt egentligen? När man istället kan vara ledig, hänga med barnen, leka på stranden och sippa på rosévin i glada vänners lag ända in på småtimmarna. Bara sådär, och för att man vill.

Men nej, istället sitter jag där framför skärmen, trött, håglös och sliten efter fyra timmars sömn, eftersom jag ställt om dygnet totalt under ledigheten. I mitt huvud skissar jag som hastigast på en avskedsansökan och tänker att det nog ska gå att leva på bara livsglädje och vatten ett tag.

Men som tur är så tar det inte så lång tid innan vett och sans återkommer. Tisdagen är det ok på jobbet och redan på onsdagen börjar det kännas kul igen. Och viktigt och intressant och det där med kollegor är ju en prima uppfinning.

Och ja, det känns nog faktiskt klokt att jobba. Trots allt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.