Stort stopp i värmländska tågtrafiken nästa vecka

Nyheter
PUBLICERAD:
Bygget av det nya mötesspåret över Pråmkanalen i Karlstad kommer att innebära ett stort stopp i den värmländska tågtrafiken nästa vecka.

Mellan den 12-18 augusti kommer persontrafiken med tåg på sträckan Karlstad-Kristinehamn att stängas av helt.

Under måndagen den 12 augusti kommer det dessutom att vara strömlöst klockan 08.00-18.00 på Centralstationen i Karlstad. Det innebär att det under dessa timmar inte går några tåg mellan Karlstad och Kil.

De allra flesta avgångar kommer att ersättas med buss.

– Vi beklagar om banarbetet ställer till det för våra kunder. Men detta är insatser som kommer att ge en punktligare tågtrafik och leda till att fler tåg kan trafikera Värmlandsbanan vilket är väldigt positivt, säger Per Sidetun, trafikchef tåg Region Värmland Kollektivtrafik, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.