Hoppa till huvudinnehållet

Här är Färjestads premiärlag

Publicerad:
Färjestad är redo för säsongens första träningsmatch. Här spelar de in en hälsning till supportrarna inför torsdagens match i Sunne.
Färjestad är redo för säsongens första träningsmatch. Här spelar de in en hälsning till supportrarna inför torsdagens match i Sunne. Foto: Håkan Strandman

På torsdagskvällen spelar Färjestad säsongens första träningsmatch, mot schweiziska Zug i Sunne.

Nu är premiärlaget klart.

På onsdagen finslipade Färjestad de sista detaljerna inför säsongspremiären mot Zug med en lång träning i Löfbergs arena. Tempot var högt och tränaren Johan Pennerborn var riktigt nöjd efteråt.

– Jag gav dem beröm. Det känns bra när vi går igenom spelvändningsmomenten och de sen går ut och genomför dem som vi önskar, då får man vatten på kvarnen. Det är vissa saker vi tragglar med fortfarande, som tajmingen och passningarna som kanske inte kommer exakt. Men det handlar om att det har varit uppehåll och vi har startat upp någonting, så det kommer, säger Pennerborn.

Hur är känslorna inför matchen?

– Det är kul att det blir match och med det vi ska in i längre fram är det positivt att det är match redan i morgon. Man kan tycka att det är lite tidigt, borde vi kanske inte ha tränat lite mer? Nej, tvärtom. Det är en fördel att det drar igång. Vi får att ta på, vi får matchsekvenser, detaljer, diskutera med spelarna och de får föra fram sitt. Processen drar igång rejält och det är bra.

Johan Ryno fick en smäll mot ansiktet och tvingades avbryta träningen.
Johan Ryno fick en smäll mot ansiktet och tvingades avbryta träningen. Foto: Håkan Strandman

För Johan Pennerborn blir det extra speciellt att få leda sitt lag just i Sunne. Han är en av Sunne IK:s bästa poängplockare genom tiderna (trea enligt Eliteprospects) och var även tränare i klubben efter den aktiva karriären.

– De hörde av sig tidigt till ledningen i klubben och Färjestad har ju alltid varit i olika orter runt om i Värmland. Det klart det är speciellt, jag spelade ju elva säsonger där så klubben ligger mig varmt om hjärtat. Jag hade en jättehärlig tid där och vi var en kärna som blev kvar länge, vi blev väldigt goda vänner och umgås än i dag.

Nu har även de olika backparen och kedjeformationerna utkristalliserat sig på allvar.

Här avslöjar Johan Pennerborn premiärlaget:

Målvakt:

Markus Svensson (Arvid Holm).

Backpar:

Jens Westin-Vojtěch Mozík

Linus Arnesson-Lukas Ekeståhl Jonsson

Sebastian Erixon-Johan Ivarsson

Jonathon Blum-Albert Johansson

(Så såg backparen ut på träningen men i matchen mot Zug kommer Färjestad bara att spela med sju backar)

Kedjor:

Victor Ejdsell-Johan Ryno-Michael Lindqvist

Jesper Olofsson-Linus Johansson-Ville Leskinen

Marcus Nilsson-Axel Ottosson-Per Åslund

Carl Jakobsson-Martin Johansson-Gustav Rydahl

Extraforward: Daniel Viksten.

Noterbart är att:

• Johan Ryno skadade sig runt 45 minuter in i passet och fick kliva av efter en smäll mot ansiktet. Om han kan medverka mot Zug avgörs senare.

• Oskar Bäck har varit i väg med Juniorkronorna och får vila från torsdagens match. Han fick även ledigt från onsdagens träning.

Artikeltaggar

Albert JohanssonFärjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyJesper OlofssonJohan IvarssonJohan PennerbornJohan RynoLinus ArnessonLinus JohanssonMarkus SvenssonPer ÅslundVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.