• idag
  30 sep
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Positiva erfarenheter av Sannerudsskolan

Insändare
PUBLICERAD:
Skola.

I en artikel i onsdagens VF uttalade sig föräldern Therese Engholm i Kil om att situationen på Sannerudsskolans högstadium skulle vara så bedrövlig att det "känns vansinnigt att sätta sina barn där". Hon hävdar vidare att det skulle vara fel på lärarnas attidyd och att det inte är fokus på lärande i klassrummen. Detta ett allvarligt påhopp på personalen som jobbar där. Frågan man först bör ställa är:

Vilka belägg har Therese Engholm för sina påståenden? Har hon haft egna barn på skolan, hur många lektioner har hon bevittnat? Varifrån kommer dessa"fakta"?

Som förälder till en före detta elev på Sannerudsskolan så blir jag både upprörd och förvånad över att dessa beskyllningar får stå oemotsagda. Min dotter hade en fantastisk högstadietid med helt underbara lärare. Hon talar med värme om den positiva stämningen och har haft stor nytta av allt hon fick lära sig där.

Det är ju väldigt tråkigt när ryktesspridning gör att elever och deras målsmän väljer en skola utanför kommunen. Ekonomiskt blir det en smäll för kommunen (dvs. skattebetalarna) och det blir många timmars extra resande för den enskilde eleven. Varför inte testa kommunens högstadieskola innan man besämmer sig för att den inte duger?

Det finns flera åsikter om Sannerudsskolans kvalitet.

En mamma som gillar Sannerudsskolan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.