Marcus Berg kan få möta grekisk motstånd i CL-kvalet

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Marcus Berg spelar just nu CL-kval med Krasnodar.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT
Det sista steget på vägen till Champions League är lottat – playoff-kvalet.

För svensklaget ryska Krasnodar, med Kristoffer Olsson, värmlänningen Marcus Berg och skadade Viktor Claesson i truppen, blir det antingen grekiskt motstånd i form av Olympiakos – eller Istanbulklubben Baseksihir från Turkiet.

Men först måste Krasnodar slå portugisiska Porto i den tredje kvalomgången.

För ett annat svensklag, FC Köpenhamn, väntar schweiziska Young Boys om laget slår serbiska Röda Stjärnan i den tredje kvalomgången. I Köpenhamn spelar målvakten Karl-Johan Johnsson samt försvararna Pierre Bengtsson och Sotirios Papagiannopoulos.

Maribor, som förra veckan slog ut svenska mästarlaget AIK, möter i nästa kvalomgång norska Rosenborg. I playoff-kvalet lottades vinnaren av de båda mot antingen Dinamo Zagreb, Kroatien, eller Ferencváros, Ungern.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.