Jag hade fixat dragningen i lotteriet

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
När ni läser detta har jag just vunnit en båt. Hur kan jag veta det innan dragningen? Jag har nämligen mutat domaren. Så lotteriet blev en fixad läggmatch... den också.
OBS! För känsliga läsare är det här en skröna. Den har enbart till vissa delar med sanningen att göra.

Här kommer min bekännelse. Vår camping drivs av Otterbäcken Bandyklubb, OBK. De brukar förstärka vår och deras verksamhet med bland ett stort lotteri. Då står bland annat en bil och en båt på spel.

En hyfsad bil har vi redan men en båt börjar jag sakna. Därför har jag intalat mig att vi vinner en under helgens dragning. För att säkerställa det har jag sett till att det blir så, på samma sätt som med en del idrottsklubbar. Mutor.

Hur ser de ut då? Tomburkar. En annan viktig intäkt för bandyklubben än lotteriet är pant och burkar. De tar hand om både tomma flaskor och burkar, med och utan pant, även importerade.

De får bra betalt för dem, även utan pant. Jag har servat dem med tomma burkar och flaskor hela semestern på campingen. Så jag tycker mig ha förtjänat en båt.

– Självklart ska du ha någon fördel av det, sa bandyklubbens ordförande med ironi, när jag yppade frågan.

Är du förresten nöjd med semestern? Det är jag... ganska. Den var åtminstone bättre än den förra. Då orkade och fick vi inte göra något. Då var det både eldningsförbud och grillförbud. I år har vi till och med hittat kantareller.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.