Vi går på deras begravningar

Krönikor
PUBLICERAD:
Min moster Nanne fyller 70 år och hon är citatens mästare. Ibland vet hon inte ens om hur rolig hon är. Ett tag brukade jag spara på hennes uttryck och citat i min mobil.

Ett av de bättre citaten, och som jag kan skriva här utan att oroa mig för att det väcker anstöt, är från när hon var besviken på flera personer och sa: ”Jag bryr mig inte om folk längre, men jag går i alla fall på deras begravningar”.

Alla i vår familj har en svart och ibland mycket politisk inkorrekt humor. Jag tror att en del personers öron fullkomligen skulle ramla av om de hörde oss. Och det här med humor och att klicka när det gäller vad man skrattar åt, det tycker jag är viktigt. Ofta får man testa sig fram. Jag har själv varit med om flera gånger då jag sagt något som inte alls fallit i god jord.

Då skäms man.

Sedan kommer de där ljusglimtarna, när man finner sig i ett sällskap där man skrattar åt precis samma saker. Jag upplever dock ofta, och säkert du med, att i landet Sverige gäller det att hålla tungan rätt i mun både när det gäller humor, politisk läggning eller vad man egentligen tycker och tänker om folk och samhället.

Idag är ingen sådan dag. Jag ska kasta mig i bilen nu och åka och fira världens härligaste moster i Torsby. Jag hoppas att vi får skratta så att tårarna rinner.

Nanne, jag bryr mig så mycket om dig, och jag kommer gå på din begravning.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.