Flyktingpolitiken handlar inte om Skutberget

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT
Signaturen ”trött på Karriärpolitiker” kritiserar mig i VF 2/8 för att jag i en artikel om svenskt flyktingmottagande inte diskuterar utvecklingen av Skutberget.

Nu handlade min artikel om att jag önskar en långsiktigt hållbar flyktingpolitik med bättre samarbete mellan myndigheter, att flyktingar måste få jobba under asylprocessen, behovet av permanenta uppehållstillstånd, tidigare undervisning i lag och ordning, skolor med svenska som språk på rasterna, mer yrkesorienterad svenskundervisning, långsiktigare statligt ansvar för analfabeter, att vi måste bygga ickesegregerade städer samt att Karlstad har förutsättningar för att klara av de 100 personer med skyddsskäl som vi ålagts av staten att ta emot. Visst är de här frågorna värda ett gott samtal?

Men Karlstad som en stad med fina grönområden värnar jag också starkt om – liksom en utveckling av Skutbergsområdet med fri tillgång till hela sydkusten för än fler människor och en sagopark för barn på delar av östra sidan (förutom badviken tycker vi i MP) och ön som nu är helt privatiserad av sommarstugor. Men det är väl ändå en helt annan fråga?

För övrigt är jag inte så mycket av karriärpolitiker eftersom min yrkeskarriär är inom kyrkan och inte politiken och jag dessutom inte är kommunalråd längre som det påstås utan bara ordförande i en nämnd. Vårt miljöpartistiska kommunalråd heter Monika Bubholz.

Per-Inge Lidén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.