Camparens vett och etikett

Krönikor
PUBLICERAD:
Att tälta känns som ett smidigt och billigt sätt att semestra. Så resonerade i alla fall vi i familjen och därför inhandlades under sommaren ett nytt, stort tält.

Glada i hågen packade vi bilen fullständigt tokfull och gav oss i väg till en camping på Västkusten för tre dagars minisemester. Till saken hör att vi faktiskt genomfört en liten provtältning i Torsby sommaren innan med strålande resultat.

Väl på campingen kunde jag inte undgå att bli fascinerad av campinglivet som sådant. Här finns mängder av människor som packar ihop sig rätt tätt i husvagnar och tält som erbjuder ganska lite privatliv.

Duscha och gå på toaletten får du göra i servicehuset och att sitta och kolla på mobilen en halvtimme på toa känns inte som ett alternativ när det står en främling utanför och väntar.

Första kvällen samlade jag glatt ihop familjens disk och begav mig ned till ett av servicehusen där man kunde diska. Väl på plats upptäckte jag att här varken fanns diskmedel eller diskborste. Tack och lov var det tomt inne i servicehuset så jag vred på varmvattnet och började vaska av tallrikar och bestick så gott det gick med händerna.

Trots vissa missar tycker jag att campinglivet var helt okej och till helgen planerar vi faktiskt att ge oss av igen. Denna gången med diskborste och diskmedel i packningen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.