Hoppa till huvudinnehållet

USM-guld till Borgvik och Ella Björlin

Publicerad:

Ella Björlin, Borgviks Vattenskidklubbs stora talang, fortsätter att skörda framgångar. Vid helgens USM ökade hon på sin medaljsamling med både guld och silver.

SM i vattenskidor avgjordes vid Strömsnäsbruk och Ella Björlin tävlade i slalom, trick och hopp i U17-klassen. På fredagen startade mästerskapet med utslag i trick och hopp. Ella körde bra och gick till final i båda grenarna.

På lördagen väntade utslagstävling i slalom. Vädret var blåsigt och många av de tävlande åkte bort sig i kvalet. Ella åkte bra och låg etta efter kvalomgången.

Söndagen var även den väldigt blåsig, men Ella fortsatte att leverera och tog silver i slalom. I trick blev det ännu ett silver. Hoppfinalen fick skjutas upp flera gånger på grund av det blåsiga vädret. Till slut fick den ställas in på grund av säkerhetsriskerna. Ella fick guld i hopp och knep med sina fina resultat även guld i kombinerat.

Direkt efter mästerskapet åkte Ella vidare till Linköping för ett landslagsläger och i helgen väntar Open-SM, där den absoluta Sverige-eliten tävlar.

Artikeltaggar

Ella BjörlinVattenskidor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.