Oväsen stör nattsömnen

Insändare
PUBLICERAD:
"Skötsamma Hammaröbor ska inte behöva lida under ett gäng på fem, sex personer, som ägnar sig åt imbecilla aktiviteter mitt i nätterna."
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Ungdomar med trimmade EU-mopeder och lätta motorcyklar terroriserar Hammaröborna varje natt.

De kör för fort. De kör livsfarligt, bland annat på bakhjulen i hög fart. De kappkör på Nätvägen, Gunnarskärsleden, Lövnäsleden och Götetorpsvägen och gör allt för att låta så mycket som möjligt. Detta pågår varje natt mellan klockan 23 och fram till två- tretiden på morgonen. De återvänder ungefär var tionde minut, under skrik och skrän dessutom. Det är omöjligt att sova i detta oväsen.

Vad gör polisen?

Ingenting!

Polisanmälan har lämnats in. Men vi kan inte förvänta oss någon som helst reaktion från det hållet. Det framgick klart vid anmälan. Polisen har under alla år lyst med sin frånvaro på Hammarö, inte en enda fartkontroll på exempelvis Nätvägen trots att 97 procent av fordonen kör för fort (mätning gjord av kommunen).

Vad gör kommunen?

Hittills ingenting. Under 15 år har initiativ tagits av boende längs Nätvägen för att få till stånd en förbättrad trafikmiljö på Nätvägen, med önskan om minskad biltrafik (2600 fordon per dygn), och trafikhinder som dämpar hastigheten. Men kommunen har totalt negligerat de här kraven.

Vad gör föräldrarna till de här marodörerna?

Ingenting. De gav upp sitt föräldraskap vid första babyskriket. De betalar för sin egen trivsel, för att slippa konfronteras med sina avkommor. Köper dem dyra mopeder och motorcyklar och kapitulerar totalt i sitt föräldraansvar. Ungdomarna växer upp utan uppfostran, och de känner inte till vad orden hänsyn och respekt betyder.

De kan ju inte vara helt utan vetskap vad de här ungdomarna ägnar sig åt! Eller att de är ute halva nätterna och terroriserar andra Hammaröbor. Uppenbarligen har de somnat in framför tv:n och struntar totalt i vad avkommorna ägnar sig åt.

Vad tänker polisen, Hammarö kommun och föräldrarna göra åt saken? Skötsamma Hammaröbor ska inte behöva lida under ett gäng på fem, sex personer, som ägnar sig åt imbecilla aktiviteter mitt i nätterna.

Störd nattsömn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.