En efterlängtad semester är här

Krönikor
PUBLICERAD:
Lena Fosselius-Peterson krönika
Nu är det min tur att ta semester. Det har faktiskt känts ovanligt länge till semestern i år även om jag gillar att vara ledig i augusti.

Nu styr vi husbilen söderut i landet. Första anhalt blir Öland, den vackra ön som bjuder på det mesta. Det verkar även som om solen kommer att lysa på oss. Då varken maken eller jag är några soldyrkare så behöver det inte bli så där jättevarmt.

Förra sommarens hetta gjorde att vi till i år har skaffat en ac-anläggning till husbilen. Så om det blir för varmt kan vi svalka oss inne i den. Blir det för kallt så kan den också värma oss.

Huvudsaken är att det inte hällregnar hela tiden för då blir det så fuktigt och blött med tre hundar som medresenärer. Även om det regnar måste de ut på promenader.

Promenader som vi ska ta utefter havet på Öland, i Blekinge och i Skåne. Kanske hamnar vi i Danmark och tar hos till västerhavet. Där ska det vara väldigt fint sägs det och Danmark ska även vara ett bra land och åka husbil i.

Semestern avslutas med en resa till Gotland. Åker vi inte dit så känns det som om någonting saknas. Gotland är underbart i augusti, lite folk och du kan se hur den vackra medeltida staden ser ut när man inte behöver trängas med allt för många turister på Visbys gator.

Nu ska jag njuta av ledigheten och bara mysa tillsammans med min kära och våra fyrbenta vänner.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.