Handeln ökade med 3,8 procent

Ekonomi
PUBLICERAD:
Detaljhandelns försäljningsvolym ökade med 3,8 procent i juni jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln ökade med 1,4 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 5,8 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Mellan maj och juni ökade detaljhandelns försäljningsvolym, försäljningen i fasta priser, med 1,0 procent.

Mätt i löpande priser ökade detaljhandelns omsättning med 2,8 procent i juni jämfört med motsvarande månad 2018. Dagligvaruhandeln ökade med 2,4 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,5 procent.

Uppgifterna om försäljningsvolym är korrigerade för kalendereffekter och, när det gäller jämförelsen mellan juni och maj, säsongsvariationer. Siffrorna för dagligvaruhandeln är exklusive Systembolaget.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.