Förberedelser inför kommande kristider

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Hasse Holmberg / TT
Kåseri om dystopi.

Min strategi när det gäller förberedelser inför kommande klimatkatastrofer är att intensifiera mitt spel på Bingolotto och Trisslottspel. En stor del av min lön kommer att investeras i lotter, och jag har också köpt en automatisk trisslottsskrapmaskin som ska förhindra skrapmusarm. Jag förväntar mig vinna miljontals kronor på lotterna, vilket kommer att friköpa mig från effekterna av diverse katastrofer som då kommer att slå stenhårt mot alla andra fattiglappar men inte mig! Jag kommer att satsa på att bygga en högt placerad villa med tre meter tjocka väggar i armerad betong, med en komfortabel bostadsyta på 350 kvadratmeter, i vilken jag, min familj och vår lilla pudel med lätthet ska klara cykloner, översvämningar och andra klimatbetingade katastrofer. I källarplan kommer jag att ha en stor frysanläggning och ett jätteförråd av mat, dryck och godsaker som ska räcka minst 50 år. Armerat glas i fönstergluggar kommer att göra det möjligt att kika ut och studera hur en mindre välplanerad omgivning drabbas. Ingenting kommer att kunna toppa underhållningsvärdet av att få uppleva mänsklighetens undergång sett från första parkett genom dessa trygga titthål! Vi som är rika, starka och förutseende nog att planera väl för framtiden behöver inte bekymra oss det minsta. Vi kommer att leva vidare, lyckligare än någonsin, och de fattiga och svaga kommer, tragiskt nog för dem själva, att dö ut.

Sven-Bertil Järnstolpe

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.