Minskad vinst för Volvo Cars

Ekonomi
PUBLICERAD:
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson presenterar företagets halvårsrapport. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Personbilstillverkaren Volvo Cars gjorde en rörelsevinst på 2 600 miljoner kronor andra kvartalet, en minskning med 38,5 procent jämfört med samma period i fjol.

”Vi fortsätter att ta marknadsandelar i samtliga regioner där vi är verksamma, men en ökad prispress och handelstullar har minskat vår rörelsevinst. Åtgärder som vi vidtagit på kostnadssidan tidigare i år, kommer att ha få effekt under andra halvan av året", säger vd och koncernchef Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Volvo Cars planerar ytterligare åtgärder för att minska kostnaderna i företaget med 2 miljarder kronor. "Dessa åtgärder förväntas få effekt under andra halvan av året och under den första halvan av 2020", skriver bolaget i delårsrapporten.

Försäljningen under andra kvartalet uppgick till 67 185 miljoner kronor, en ökning med 1,7 procent.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.