Kommunen avråder från bad

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bakterier har hittats efter en provtagning på vattnet vid Kungsnäs badplats och vid Mariebergsskogens badplats.

Under torsdagen fick kommunen tillbaka resultatet på vattenprover från de 20 kommunala badplatserna. På Kungsnäs i Skattkärr och vid badplatsen i Mariebergsskogen visade sig vattnet vara otjänligt på grund av bakterier. Bakterierna kommer med stor sannolikhet från fåglar.

På grund av resultatet avråder kommunen från att bada på platsen. Avrådan gäller tillsvidare.

De övriga proverna såg bra ut.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.