Hur ska vi göra för att komma över vägen?

Insändare
PUBLICERAD:
"Om Hamngatans trafik skall reduceras med 60 pocent så innebär det att Sjömansgatan (Vikenleden) ökar med 744 fordon per timma (båda riktningarna). "
Foto: Peter Bäcker
Jag blev fundersam om hur vi, gammal som ung skall kunna korsa "Vikenleden" här i Karlstad.

Hur blir det när kommunen stryper Hamngatan framför järnvägsstationen? Jag tog och gjorde en trafikräkning för både Hamngatan och Sjömansgatan.

Trafikräkningen gjordes två vardagar omkring kl 14.30 till 15.30 med en timma på varje plats. Jag räknade endast den norrgående trafiken och multiplicerade sedan med två. Resultat: Sjömansgatan 350 fordon (700) och Hamngatan 620 fordon (1240). Om Hamngatans trafik skall reduceras med 60 procent så innebär det att Sjömansgatan (Vikenleden) ökar med 744 fordon per timma (båda riktningarna). Det vill säga mer än en fördubbling. Underlaget är tunt, men mätningen är gjord på klockslag då jag kan tänka mig att korsa "Vikenleden". Jag tycker att resultatet har blivit högt/många fordon. Kan det bero på semestertider? Semester är något normalt i Sverige, till och med lagstadgat.

Jag vill inte bli överkörd när jag skall korsa "Vikenleden". Jag tror förändringen kan bli bekymmersam för oss som är 75-plus samt alla barn. Gäller givetvis även för cyklister.

Lars-Åke Andersson på Kvarnberget

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.