Hoppa till huvudinnehållet

Succé-NM för Ella Björlin

Publicerad:
Ella Björlin in action under NM.
Ella Björlin in action under NM. Foto: Hege Schützer

Vid Nordiska ungdomsmästerskapen i vattenskidor i danska Vallenbäck skördade Borgviks vattenskidtalang Ella Björlin, 15 år, stora framgångar. Medaljerna regnade över värmlänningen, som nu blickar fram emot USM som körs sista helgen i juli.

Ella Björlin tävlade i både slalom, trick och hopp. Hon har nu klivit upp en åldersklass, och tävlar i tjejernas 17-årsgrupp. Där är hon yngst, så motståndet har blivit tuffare.

Hon tog hem segern i trick, med god marginal till tvåan Eline Vang Elgesem, Norge och Astrid Sörensen Hogh, Danmark. Ella blev tvåa i slalom i U17-gruppen. Vann gjorde danskan Astrid Hogh Sörensen och trea blev norskan Eline Vang Elgesem.

I hopp blev hon trea. Där vann finländskan Sanni Virta.

Tittar man på totalen blev det seger även där. Ella placerade sig bäst av samtliga åkare i sin åldersklass och kan summera NM med två guld, ett silver och ett brons.

Det framgångsrika svenska landslaget.
Det framgångsrika svenska landslaget. Foto: Hege Schützer

Mästerskapet blev ett mycket lyckat sådant för det svenska landslaget, som tog 29 individuella medaljer, varav 12 var av ädlaste valör.

Ungdoms-SM i Strömsnäsbruk är alltså näst på tur, och senare i sommar väntar Open-SM i Linköping.

Artikeltaggar

Ella BjörlinVattenskidor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.