• idag
  28 mars
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Litterärt samtal på Gunnerudsgården i Östra Ämtervik

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Emi-Simone Zawall.
Foto: Karl Gabor
Under rubriken "Om att vandra i en författares fotspår" möts litteraturkritikern, översättaren och redaktören Emi-Simone Zawall och författaren och redaktören Marit Kapla för ett samtal på Gunnerudsgården i Östra Ämtervik den 23 juli.

Emi-Simone Zawall arbetar med en bok om den polske modernisten Bruno Schulz och kommer att berätta om när hon reste till hans uppväxtstad Drohobytj i nuvarande Ukraina. Marit Kapla, aktuell med boken "Osebol", följer i sin tur fotspåren efter Ellen Key och Selma Lagerlöf.

Marit Kapla.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Programmet är ett samarbete mellan Alma Löv, Residens Gunnerud och tidskriften Ord&Bild.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.