Besviken på Postnord

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är besviken på Postnords bemötande.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Postnord struntar i anmälningar.

Beställde i början av maj kosttillskottet Luthein mot problem med gula fläcken vilket jag gjort tidigare utan problem. Paketet anlände till Sverige från Amerika kort därefter och produkten var betald i förskott med cirka 350 kronor.

Postnord mejlade mig om att de ville ha kompletterande uppgifter om paketets innehåll, pris och vikt. De fick en kopia av orderbekräftelsen där allt de ville veta framgick. Efter cirka två veckor kom samma förfrågan från dem igen men då ringde jag upp den som undertecknat begäran och frågade om de inte fått mitt mejl. Han bekräftade att de fått det och att något gått snett när de begärde in uppgifterna på nytt och sa att nu skulle paketet komma när som helst men att de tyvärr inte kunde lokalisera det i den stora mängden gods så därför kunde han inte påskynda processen. Den 12 juni kom ytterligare ett mejl från Postnord: “Din försändelse har tyvärr hunnit returnerats till avsändaren”. När jag då kontaktar Postnord och kräver att de ska ersätta mig för mina utlägg för produkten får jag till svar att det inte är deras problem utan det får jag själv ombesörja via företaget de skickat tillbaks mina varor till.

Att jag vill uppmärksamma Postnords inkompetens och nonchalans gentemot sina kunder aktualiserades i fredags, 12 juni, när jag lyssnade på nyheterna i morse där ett av inslagen handlade om hur de efterlever Allmänna Reklamationsnämndens (ARN). De struntar helt enkelt i vad ARN:s utslag blir. Av 300 anmälningar fick endast sju rättelse, resten fick ingen ersättning alls och som den naturligaste sak i världen har Postnord satt en gräns vid 500 kronor för att överhuvudtaget undersöka ärendet oavsett de slarvat bort paketet eller trasat sönder den och förstört innehållet!

Så alla ni som tänker beställa något som ska distribueras av Postnord, välj någon som inte tar deras tjänster i anspråk!

LKG

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.