Posten kom i vägen, och så blev det regn

Krönikor
PUBLICERAD:

Posten kommer sällan till oss, och brorsan hamnar i vägen.

Är det här en förvarning om det som komma skall, att landsbygden ska få sig en smocka för att vi hellre bor där än i stan och Postnord bidrar till nedmonteringen genom att bara dela ut posten ibland?

Mangskog ligger i Sverige. Dans bort i vägen var det där Frödingstenen står, medan Fröding själv påstås ha hållit sig lite i skymundan bortom vägskälet.

Stefan Löfven sa att landsbygden ska leva, men inte bara det. Statsministern sa också att den ska växa. Vi åkte buss tillsammans i det fantastiska län där vi bor i men han bara besökte.

Han menade det, på riktigt, att regeringen ska satsa på landsbygden så att servicen består och Lundby livs ska få det understöd en lanthandel behöver. Kanske en peng även till lantbrevbärarna vore på sin plats så att de åtminstone hinner stanna till vid postlådorna och inte släpper breven på vägen. Där ska inte försändelser med lagfarter hamna, särskilt olyckligt vid en dag i ur och skur. Brorsan fick försiktigt dra isär de ihopkladdade dokumenten och hänga dem på tork

Inte mycket för statsministern att göra åt, kanske. Men han kan. Trevligt samtal hade vi. Pappa hade blivit överförtjust om han fått se bilden av oss. Arbetarklassen personifierad.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.