Hoppa till huvudinnehållet

Redo för en V75-seger?

Publicerad:
Värmländskt hopp på V75 i Årjäng. Jan Silvén och Rebecca Paulsson tillsammans med Ready to Roll. Foto: Tommy Andersson

Amatörtränaren Rebecca Paulsson från Högboda har haft stora framgångar i år då hennes hästar har vunnit i fem av tio starter.

När V75 kommer till Årjäng spänner hon bågen och startar Ready to Roll.

– Jag är tacksam för varje dag med den här hästen. En framgång skulle betyda otroligt mycket och skulle han vinna vore det overkligt, säger hon.

Rebecca Paulsson började med trav år 2004 och lyftet i karriären kom när hon köpte avelsstoet Markatta tio år senare.

– Med på det köpet fick jag med en fölunge. Hon hette Appy Li men hon skadade sig efter 14 starter. Då tänkte jag att om nästa häst blir hälften så bra är Markatta ett kanonsto i aveln, berättar Paulsson.

Men det skulle bara bli bättre och bättre. Först kom Roll the Dice, som nu är fem år, och i juni 2015 föddes Ready to Roll.

– Det kändes redan från början att det kunde bli en fin häst. När han var tre år insåg jag att han med lätthet joggade de tiderna som mina starthästar gjorde innan han ens hade kvalat. Jan Silvén sa direkt efter det första träningsjobbet som han körde att det här är en jättefin häst, säger Rebecca.

Toppjobb före debuten

Jan Silvén, som har kört i samtliga lopp utom ett, fyller i:

– I det första banjobbet galopperade han fem gånger på ett varv, men det kändes ändå som att det fanns något i hästen.

Rebecca Paulsson tillsammans med sin stjärna.
Rebecca Paulsson tillsammans med sin stjärna. Foto: Tommy Andersson

Efter kvalloppet i mars förra året började det att hända saker.

– Efter ett jobb frågade jag Jan om min klocka gick rätt. Jag körde en häst som hade tjänat 600 000 kronor och försökte hänga med...

Träningsjobbet var på 16/1 600 meter, men när det sedan var dags att börja tävla blev det mycket galopper inledningsvis.

– Konditionsmässigt var han redo och mer därtill, men han hade inte huvudet med sig och det fanns hela tiden orsaker till galopperna, berättar Silvén.

Trivs i Årjäng

I karriärens tredje start galopperade Ready to Roll bort en solklar seger i de sista stegen in mot mål och den första segern kom i stället i den femte starten.

Det var den enda segern som treåring, men i år har det blivit fyra segrar på fem starter och Ready to Roll har övertygat med styrkan som det främsta vapnet.

Noterbart är att tre av de fyra vinsterna har kommit just i Årjäng.

– Han har blivit säkrare och säkrare i travet och har fått ett bättre självförtroende för varje start. Han lägger väldigt mycket mark under sig när han travar och får han bara upp farten kan han gå på, berättar Silvén.

Väntar nya framgångar för Rebecca Paulsson i helgen.
Väntar nya framgångar för Rebecca Paulsson i helgen. Foto: Tommy Andersson

Under lördagen väntar den, hittills är bäst att tillägga, största uppgiften i karriären för Ready to Roll.

– Jag vill inte sticka ut hakan, det är alltid mycket om och men i trav, men om han är som han ska tror jag att han har vinstchans. Det är bra hästar med i loppet och det beror på hur det blir kört, men om det blir ett hårt tempo gynnar det min häst och jag hoppas att Ready to Roll slipper att göra grovjobbet.

Tror på segerchans

Jan Silvén vann på V75 för två år sedan med J.S.Apollo och han är inte främmande för att det kan hända igen.

– Om det stämmer i loppet tror jag att vi kan vinna, jag tycker inte att han är sämre än någon annan i loppet på förhand. Målet är att vara etta eller tvåa och gå till final. Om det räcker dit beror på hur loppet blir kört, men jag åker ut till loppet och tror att Ready to Roll är en av hästarna som kan vinna.

Artikeltaggar

HögbodaJan SilvénRebecca PaulssonTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.