• idag
  8 aug
  19°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Avråder från bad i Fryksta

Nyheter
PUBLICERAD:
Man bör akta sig för att bada i Fryken en liten tid framöver. Det råder full algblomning.
Foto: Kils kommun
Badsugna besökare i Fryksta, Kil, möttes under torsdagen av en skylt som avrådde från kontakt med vattnet. Det råder nämligen algblomning.

Om man vill går det så klart att bada, men Kils kommun avråder från alla vattenaktiviteter tills vidare då bad i vatten med algblomning kan leda till en hel del besvär. Bland annat klåda, diarré, kräkningar och hudirritationer. Störst är risken för barn och husdjur som lättast kan få i sig vattnet.

– Vi kommer ha kontinuerlig kontroll av vattnet så att vi ser hur det utvecklas och tar bort skyltarna på plats när vi bedömer att det går att bada utan risk för hälsan, säger Mattias Bergsjö, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Kils kommun till hemsidan.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.