Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Rinstad köps ut av Mallbacken

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Filip Rinstad köps loss från kontraktet med Mallbackens IF.
Filip Rinstad köps loss från kontraktet med Mallbackens IF. Foto: Fredrik Finnebråth

Den 24 juni entledigades Filip Rinstad från sitt uppdrag som huvudtränare i Mallbacken. Nu kan VF-sporten avslöja att 30-åringen köps ut och lämnar elitettanklubben.

– Vi har nått en överenskommelse, säger MIF:s ordförande Ola Mill.

Det var i samband med en tre matcher lång förlusttrend och 0–12 i målskillnad som Mallbacken valde att agera. Styrelsen kallade A-truppen till möte där man informerade om att Filip Rinstad lyfts bort från huvudtränarrollen tills vidare.

Efter diskussioner har nu Mallbackens styrelse och sportgrupp kommit fram till ett beslut att köpa ut Rinstad från kontraktet.

– Vi har inte funnit någon alternativ roll för Filip i klubben så vi har nått en ekonomisk överenskommelse som vi båda känner är schysst. Vi har varit noga med att försäkra oss om att det var okej. Det lilla som jag har sett med Filip har jag gillat, även fast vi har kommit fram till det här beslutet, säger Ola Mill.

Vill behålla Nilsson

Det blev bara tolv matcher den här säsongen i den grönvita klubben för Karlstadskillen som nu tvingas leta efter ny arbetsgivare.

– Han kommer i alla fall fullfölja tränarutbildningen som vi satt honom på, det var en del av dealen. Vi önskar honom såklart all lycka till i framtiden.

Sedan Rinstad avsattes som huvudtränare har den förre assisterande tränaren Krister Nilsson tagit över under de två senaste matcherna mot Sundsvall och Kvarnsveden.

Nästa vecka kommer sportgruppen sätta sig ned med Nilsson och utvärdera situationen. Ola Mill är i alla fall tydlig med vad önskemålet från styrelsens sida är.

– Det är inga konstigheter, vi vill att han fortsätter och hoppas att han känner likadant. Det såg bra ut hemma mot Sundsvall när vi vann med 5–0, resultatmässigt kunde det varit större.

Målvakten skadad

Men det är inte bara på tränarfronten som det händer grejer i Mallbacken. Målvakten Emma Johansson ådrog sig en knäskada i senaste matchen mot Kvarnsveden där knäskålen hoppade ur led.

22-åringen röntgades efter matchen i Falun och kommer med största sannolikhet missa flera matcher på höstsäsongen då första prognosen berättar att värmländskan av allt att döma kommer vara borta minst sju veckor.

– Vi är väl medvetna om att risken finns att hon inte är tillbaka förrän i september. Risken finns att hon kanske är borta uppåt tolv veckor om vi har otur, säger Ola Mill.

“Kan bli två“

Med Emma Johansson på skadelistan står Mallbacken just nu utan en A-lagsmålvakt.

– Om det var högprioriterat med en ny målvakt innan så blev det inte mindre prioriterat nu. Vi måste ha tag på en till, det kan eventuellt bli så att vi tar in en reserv också. Vi har några spår ute som vi jobbar på, jag hoppas ha löst något till veckan.

Efter att italienskan Amanda Tampieri valde att bryta kontraktet finns det plats i löneutrymmet för att satsa på en förstamålvakt.

– Innan var kanske planen att ta in en backup och satsa på Emma som förstamålvakt. Nu finns hon inte längre så då måste vi ha in någon med erfarenhet och som kan stå i elitettan.

VF-sporten har försökt nå Filip Rinstad för en kommentar, men utan framgång.

Artikeltaggar

Amanda TampieriElitettanEmma JohanssonEmmie JohanssonFilip RinstadFotbollMallbackens IFOla Mill

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.