Halloumidebatt gynnar lokala alternativ

Nyheter
PUBLICERAD:
Halloumin i sig innehåller inte antibiotika och innebär ingen risk för konsumenterna. Däremot kan överdriven antibiotikaanvändning i djurskötsel öka risken för att bakterier blir multiresistenta, och det är ett av nutidens största hot mot människan.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Debatten kring antibiotikaanvändningen i djuruppfödningen på Cypern, där all halloumi-ost produceras, har inneburit ett uppsving för svenska producenter av ost som går att grilla. En av de som har märkt det ökade intresset är Kajsa Edbom, delägare till Ljusåsens gård.

Fortsätt att läsa…

Detta är en låst artikel. Logga in eller bli prenumerant för att fortsätta läsa.

Läs plus i 90 dagar för endast 90 kr! Därefter ordinarie pris 99 kr/månad.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration snabbt och enkelt online.

Du får:
Tillgång till alla artiklar på vf.se
Erbjudanden och tävlingar
Tillgång till plusmaterial
på 14 lokala nyhetssajter

Välj annat erbjudande

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.