• torsdag
  6 aug
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

SD hotar mångfalden

Insändare
PUBLICERAD:
Likheter mellan lupiner och SD?
Foto: Christine Olsson/TT
"Det känns inte som Sverige", sa Jimmie Åkesson i sitt tal i Almedalen och vi är många som håller med.

Sedan Jimmie och hans meningsfränder började ta för sig, är det inte längre det Sverige de flesta av oss vill ha. Det har blivit kallare, mer inskränkt och trångsynt. Svensk Degenerering (SD) har pågått alltför länge. Denna invasiva art som förkväver det friska och levande runt omkring ska bekämpas – minst lika mycket som lupinen. SD är ett hot mot mångfald och främjar enfald.

Jimmie sa också att han har "en känsla av att vårt land förändrats" och visst har det, men rakt inte till det bättre. Jimmie vill återupprätta Sverigekänslan - och det är vi många som vill, men SD:s närvaro försvårar rejält en förändring i den riktningen. Tvärtom legitimerar SD:s idé- och tankegods attacker på det och dem som på ett eller annat sätt betraktas som annorlunda.

Det är märkligt att så många lägger sin röst på SD i val efter val, men det blir väl så när synfältet är begränsat och man är rädd för allt som inte är "som jag", när humankapitalet är kraftigt devalverat och man har gått på de blå/bruna dunsterna.

I'm only human

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.