Hoppa till huvudinnehållet

Nu drar årets Torsbykalas igång

Publicerad:
Några av eldsjälarna som fixat med Torsbykalaset. Från vänster: Anna-Lena Karlsson, André Liljemark, Peter Jonsson, Eva Larsson och Eva-Lena Sahlström.
Några av eldsjälarna som fixat med Torsbykalaset. Från vänster: Anna-Lena Karlsson, André Liljemark, Peter Jonsson, Eva Larsson och Eva-Lena Sahlström. Foto: Sofie Skold

Mellan 10-13 juli blommar Torsby upp i allmänhet och Herrgårdsparken i synnerhet. Något för alla åldrar och alla smaker - det är vad Torsbykalaset bjuder på i dagarna fyra. Det är också den tredje upplagan av det folkliga kalaset.

Onsdagen river igång med Rockkalaset där Torsbybandet The Troutmen inleder kvällen för att sedan lämna över scenen till ingen mindre än Brolle och hans band Million Dollar Quartet.

Torsdagen börjar i hälsans tecken med yoga-, gympa- och styrkepass. Kvällen fortsätter med Humor- och allsångskalaset där Malte Hallquist och Rådomskabarén bjuder till skratt och allsång. På scen kliver sedan Idolvinnaren från 2015, Martin Almgren, upp och tar ton.

– Fredagen är tillägnad barnen och då fylls parken med aktiviteter som ponnyridning, fototävling, skattjakt och fisketävling där man dessutom får lära sig hur man sätter på en mask på kroken, säger Peter Jonsson, ansvarig för Barnkalaset.

Torsby Scoutkår är på plats för att visa hur man gör knopar och bygger utekök. På eftermiddagen är det talangjakt och kvällen avslutas med Idolvinnaren Sebastian Walldén.

Lördagen bjuder på melodikrysset och bakluckeloppis. Sedan dukas det upp en irländsk buffé i tältet och kalaset knyts ihop av en irländsk pubkväll där delar ur Dublin Fair, Shamrock och Paddy cover spelar.

Artikeltaggar

Malte HallquistMartin AlmgrenNöje/KulturNyheterTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.