Oscar Magnusson: “Jag kommer att sakna en briljant musiker”

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Thommy Gustafsson, i mitten, och Sven-Ingvars 2016 när bandet fick en plats i Swedish music hall of fame.
Foto: Christine Olsson/TT
Thommy Gustafson, som varit medlem i Sven-Ingvars, har somnat in efter en tids sjukdom. Det meddelade Sven-Ingvars i sociala medier under lördagen.

– Det är sorgligt att mista en kär och nära vän. Han kom med -87. Då var jag bara sex år. Och det är ju så med det här bandet att man blir en extrafamilj. Det är olika dimensioner i det hela. Jag kommer att sakna en briljant musiker som oavsett i vilken tonart vi var i så hade han absolut gehör och följde med, säger Oscar Magnusson till nwt.se.

Enligt Oscar Magnusson hade Thommy Gustafsson haft en sviktande hälsa över tid.

– Kroppen klarar inte det i all oändlighet. Den ena åkomman leder till den andra. Han har inte varit med på turné sedan 2016.

Klart är att Thommy Gustafsson kommer att bli saknad

– Även om han inte varit med på turné är han en medlem i ande och hela sitt väsen ändå. Det är så.

En kämpe

Thommy Gustafson beskrivs i inlägget som Sven-Ingvars la ut som en kämpe och en man med ett stort hjärta. Kommentarerna på Sven-Ingvars officiella Facebooksida strömmar in och många vittnar om fina minnen förknippade med Thommy.

Torleif Styffe, krönikör, som skrivit texten till “När solen färgar juninatten”, en låt som avslutat många Sven-Ingvars-konserter genom åren:

“Sorgligt. En bra musiker och sympatisk person.”

Thommy Gustafson, längst till vänster i bild, kom med i Sven-Ingvars i slutet av 1980-talet. Arkivbild.
Foto: Tobias Röstlund

Anne Ekström:

“Tack för alla fina stunder du gav oss ihop med Sven-Ingvars. Vila i frid.”

Janne “Flash” Nilsson:

“En varm go man som alltid var i sina bästa år.”

I en intervju med NWT i samband med Sven-Ingvars 60-årsjubileum 2016 berättade Thommy Gustafson om hur han kom med i bandet 1987 och beskrev bandets musik som “ärlig”.

Thommy Gustafson, som spelade klaviatur i Sven-Ingvars, blev 71 år gammal.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.