Hoppa till huvudinnehållet

Rån och sexuellt ofredande i Höljes

Publicerad:
Reporter Ylva Westerlund
Ylva Westerlund
ylva.westerlund@kt-kuriren.se
Enligt polisen i Värmland har endast ett fåtal personer frihetsberövats under helgen, trots en hel del fylla och bråk.
Enligt polisen i Värmland har endast ett fåtal personer frihetsberövats under helgen, trots en hel del fylla och bråk. Foto: Johan Nilsson/TT

Det har varit en fullspäckad helg i Värmland, med rallycross-VM i Höljes, Putte i Parken i Karlstad och dragspelsstämman i Ransäter. Polisen klassar helgen som lugn, med undantag för ett rån i Höljes. Det har även kommit in en anmälan om sexuellt ofredande.

Polisen rapporterar att helgen i Höljes ska ha varit relativt lugn. En händelse som sticker ut är däremot en anmälan om ett rån, som inträffade strax efter midnatt under natten mot lördag.

– Det är en kille i 25-årsåldern som säger att han blivit rånad på campingen, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

I förhör berättar mannen att han blivit nedslagen av 3-4 andra män, som den målsägande beskriver som “norska personer”, precis utanför sin husvagn på campingen.

– De drog ner honom på vägen, tog stryptag och slet av honom kläderna. De slog på honom när han låg ner. Det var några tjejer med i gruppen som stod vid sidan av och triggade, men de deltog inte i själva rånet, säger Kenneth Johannesson.

Mannen blev i samband med misshandeln rånad på sin mobiltelefon och plånbok. Ingen person har i dagsläget gripits för brottet.

Tafsade och slickade

Natten till söndag anmälde en kvinna i 20-årsåldern en man i 35-årsåldern för sexuellt ofredande. Ofredandet ska ha skett i Höljes strax efter midnatt.

– Han ska ha tafsat på henne och slickat och kysst hennes hals. Hon kände ett stort obehag till följd av händelsen. Mannen sitter numera anhållen, säger Sofia Nordling på krimjouren i Karlstad.

På campingen i Höljes ska en man född 1999 ha blivit misshandlat så pass att han tappade medvetandet. Han fick enligt anmälan bland annat en spark i huvudet. Mannen fördes med ambulans till Arvika lasarett.

Slagsmål på festival

Putte i Parken i Karlstad pågick från torsdag till lördag. I samband med att festivalen stängde under natten till söndagen blev en 21-årig man misshandlad av en för honom okänd man, med ett flertal knytnävsslag i ansiktet.

En kille och en tjej i övre tonåren, hamnade i slagsmål vid tivolit inne på festivalområdet och har anmält varandra för misshandel. Tjejen ska ha slagit en flaska i huvudet på killen, som i sin tur ska ha dragit ner henne på marken och slagit henne i huvudet med knytnäven.

I övrigt har polisen omhändertagit ett flertal överförfriskade personer i Höljes och Karlstad under helgen. Endast ett fåtal personer har frihetsberövats.

– De som jobbat har haft sysselsättning, men det har inte varit någonting speciellt. Jag tror att vi kan klassa helgen som lugn, konstaterar Kenneth Johannesson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHöljesKarlstadKenneth JohannessonMisshandelPolisanmälanPutte i parkenRånSofia Nordling

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.