Priserna för bostäder stiger

Ekonomi
PUBLICERAD:
I Värmland har priset för bostadsrätter stigit med 3,5 procent under de senaste tre månaderna. Under samma period har priset för villor ökat med 3,0 procent.

Även om priserna har ökat de senaste månaderna har de under det senaste året minskat. Bostadsrätter har sjunkit med 1,3 procent och villor med 0,3.

– Traditionellt sett går bostadsmarknaden nu in i en något lugnare period. De som ska sälja i sommar kan göra en god affär eftersom utbudet minskar samtidigt som många köpare fortfarande söker nytt boende. Som säljare kan man öka chanserna att göra en bra affär genom att hålla god ordning på balkong, uteplats eller trädgård samt att vara flexibel och startklar för en privatvisning vid olika tider, säger Marcus Svanberg.

Statistiken är sammanställd av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och siffrorna är från Svensk Mäklarstatistik.

Det framgår inte av rapporten hur många bostadsrätter och villor som sålts under de respektive perioderna i Värmland. Skillnaden på hur priserna har förändras skiljer stort i kommunerna.

I Kristinehamn har priset på bostadsrätter sjunkit med hela 39,5 procent under de senaste tre månaderna. I Karlstad ligger skillnaden på -0,3 procent för samma period.

Prisförändringar Värmland. Källa: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.