Flicka fastnade med finger i styre

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En 6-årig flicka fastnade med ett finger i ett cykelstyre på fredagsförmiddagen. Räddningstjänsten fick rycka ut för att få loss henne.

Det var på fredagsförmiddagen i Kil som dramatiken utspelade sig – under sista dagen på förskolan innan sommarlovet. Fröknarna och flickans mamma hade tillsammans försökt få loss fingret.

– De hade försökt med diskmedel och tvål för att få loss fingret. Vi började såga av styret och när vi kom igenom metallen stå släppte vakuumet och fröken i fråga kunde dra loss fingret, säger Johan Ringvall, räddningstjänsten, till P4 Värmland.

Flickan mår bra och fingret har plåstrats om.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.