Succétränaren fortsätter i Hagfors

Innebandy
PUBLICERAD:
Här är två tredjedelar av Hagfors IF:s tränarduo kommande säsong, Stefan Munk och Toni Walther.
Foto: Hagfors IF Uddeholm
Toni Walther fortsätter som tränare i Hagfors IF Uddeholm – och får två nya assisterande tränare.
– Det ska bli riktigt spännande att få vara med från början och se hur vi kan stå över en hel säsong i division 1, säger Walther.

Toni Walther tog över som tränare i Hagfors i mitten av december förra året då Jan Sandström och Olov Björk fick lämna sina poster då laget huserade på nedflyttningsplats.

Med Walther vid rodret vann Hagfors 11 av de sista 13 matcherna och slutade femma i serien till slut.

Nu står det alltså klart att han fortsätter som huvudtränare.

– Det känns riktigt inspirerande att få fortsätta jobba med tjejerna efter den starka våren vi gjorde, säger Walther i ett pressmeddelande.

Han lämnar nu uppdraget som ledare i Hagfors IBS som han hade parallellt med tränarrollen i Hagfors IF.

– Resan under våren med HIF var helt fantastisk, sättet man såg att tjejerna lyfte sig och utvecklades var riktigt roligt. Även om det lockade att vara kvar i HIBS, så vägde det över till HIF till slut, säger Walther.

Peter Ljunglöf i Hagfors sportgrupp är väldigt nöjd med att få behålla Toni Walther.

– Det går inte på något sätt att underskatta Tonis insats under förra säsongen. Han kom in med ny energi i laget och lyckades lyfta både varje individ och hela laget. Att vi nu får behålla honom känns helt underbart, vi har stora förhoppningar kring vad han och laget som helhet kan uträtta under den kommande säsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Nya assisterande tränare

Vid sin sida får Walther nytt blod i form av Stefan Munk och Jörgen Edvinsson, som tidigare varit ungdomstränare i klubben.

– Jätteroligt att vi får in Stefan och Jörgen. Båda har haft uppehåll ett år från innebandyn men de känner sig nu riktigt inspirerade och motiverande inför säsongen. Tidigare har de tränat vårt duktiga F02-lag och det ska bli spännande att få se dom in action på seniornivå, säger Peter Ljunglöf.

Hagfors har 17 spelare klara, där samtliga fanns med även den gångna säsongen, och hoppas nu kunna förstärka med nyförvärv utifrån.

– Vi kommer inom kort att presentera nyförvärv och hela truppen, säger Peter Ljunglöf.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.