• söndag
  25 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Käpphästtävling och fars

Nyheter
PUBLICERAD:
Hela ensambeln i farsen “Guldfeber” som har premiär på fredagskvällen den 5 juli vid hembygdsgården i Bjurtjärn.
Foto: Privat
"Guldfeber“, hantverksmarknad och käpphästtävling. Det är dags för bygdedagar i Bjurtjärn.

De traditionella hembygdsdagarna i Bjurtjärn bjuder i år på en nyhet, käpphästtävling. Käpphästtävlingar blir allt mer populära och till hösten planeras det SM i käpphästhoppning. Det växande intresset har Hembygdsföreningen i Bjurtjärn tagit till sig och på lördagen anordnas en käpphästtävling vid hembygdsgården.

Hembygdsdagarna inleds på fredagskvällen med en grillkväll och underhållning och senare under kvällen blir det premiär för Bjurtjärns teaterförenings fars “Guldfeber”. En fars om hur en del blir lurade och andra lurar sig själva. Huvudpersonerna Maja och Herbert i "Guldfeber“spelas av Isabella Lindeskow och Henrik Hyllsjö.

Under lördagen är det hantverksmarknad med många olika hantverkare och det finns möjlighet att ta sig en fika och till det nygräddade “bjurtjärnsharar.

Hembygdsdagarna avslutas på söndagen med att vällingklockan ringer in till utomhusgudstjänst med kyrkkaffe. Efter gudstjänsten blir det en historisk vandring med teaterinslag på hembygdsgården och i Åsjöhyttan. Nicke Larsson kommer under vandringen att berätta historien om Börjes och hyttan och teaterföreningen spelar upp scener ur det förgångna.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.