• idag
  2 juni
  19°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Formbesked av Blixt i Detroit

Golf
PUBLICERAD:
Jonas Blixt stod för en fin insats på PGA-touren i helgen.
Foto: Bob Booth
Jonas Blixt visade riktigt fin form under Rocket Mortgage Classic i Detroit, Michigan. Vid tidningens pressläggning låg svensken på en delad 32 plats med -12 på scorekortet.

Värmlänningen öppnade fint under torsdagens första runda, och kom in till klubbhuset fem slag under par. Bland annat blev det en eagle på sjunde hålet.

Under fredagen fortsatte Blixt att spela bra, fem birdies och endast en bogey resulterade i att han gick till nio under par. Med det var han med i den absoluta toppen och slogs om segern inför de två avslutande rundorna.

Tredje rundan blev dock inte riktigt lika bra som de två tidigare. Svensken inledde med två bogeys på första nio, men räddade upp spelet på baknian med två birdies på tolfte respektive sjuttonde hålet. 72-rundan innebar dock att han tappade på toppen, och framför allt på ledande Nate Leshley. Amerikanen gick nio under par på lördagen och hade en överlägsen ledning när sista dagen startade.

För Jonas Blixts del blev fjärde rundan riktigt bra. Två birdies på första nio hålen, och ytterligare två samt en bogey på de avslutande nio gav honom tolv slag under par, och en fin avslutning på helgen. Vid tidningens pressläggning var tävlingen inte färdig.

För Jenny Haglunds del gick det tungt på LPGA-touren. Värmländskan missade cutten med åtta slag över par.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.