Mammoth Storm - Säfflegruppen kommer långt

Skivor
PUBLICERAD:
Mammoth Storm.
Foto: Pressbild
“Riffen matas på i äkthetsuppfyllande åttaminuterspass, där sjungande basisten Daniel Arvidsson flikar in lite när han känner för det.”

Doom Metal

Mammoth Storm

Alruna
(Argonauta Records)

Fastän debut-ep:n ”Rite of Ascension” från 2014 var ohyggligt lång för att innehålla blott två spår demonstrerade doom/stoner-trion en uppskattad melodiös ådra. En palett som kastades i papperskorgen inför ”Fornjot” och gjorde fullängdaren till en öronbedövande resa av rang.

”Alruna” är i stora drag av samma sengångarlunkande dignitet: riffen matas på i äkthetsuppfyllande åttaminuterspass, där sjungande basisten Daniel Arvidsson flikar in lite när han känner för det. Ett upplägg som sällan bäddar för aktiv lyssning, fram till dess att tremologitarrerna gör ett efterlängtat återtåg i ”Raven Void” och ”Atra Mors”.

Med små ansträngningar kommer Säfflegruppen långt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.