Åhlin-Kottulinsky testförare i ny extrem satsning

Publicerad:
Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Foto: Adam Klingeteg/Red Bull Sverige

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir testförare för däck till den nya världsomspännande Extreme E-serien som planerar att köra sin första tävling 2021.

Värmländskan kommer att testa de nyutvecklade prestandadäcken för Continental som är medgrundare till den nya globala racingserien. Extreme E ska köras med eldrivna suv:ar på otillgängliga platser världen över, Arktis, Himalaya, Saharaöknen, Amazonas och öar i Indiska oceanen.

”Det här är ett fantastiskt projekt. Jag är väldigt glad över möjligheten att få köra de eldrivna suv-prototyperna och hoppas kunna vara med att hjälpa till att höja medvetenheten kring klimatförändringar”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Varje enskilt steg i utvecklingsprocessen och testkörningarna kommer att gå att följas på internet.

”Det kommer att bli en spännande resa fram till de första loppen i Extreme E-serien”, säger Åhlin-Kottulinsky.

Artikeltaggar

Mikaela Åhlin-KottulinskyMotorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare